حققان فرانسوي با بررسي در مورد نحوه عمل كرمهاي ريز و نخسان موسوم به گورديان كه در درون بدن جيرجيركها و ملخهاي درختي زندگي ميكند، به اين نكته پي بردهاند كه اين كرمها با چه مكانيزمي ميزبان را به خودكشي وادار ميكنند.
كرمهاي گورديان كه آبزي هستند دوران شفيرگي را در بدن برخي از حشرات نظير جيرجيركها و ملخهاي درختي ميگذرانند اما زماني كه كرمها به سن بلوغ رسيدند حشراتي را كه ميزبانشان هستند وادار ميكنند به درون آب بپرند و خود را در آب غرق كنند تا اين كرمها بتوانند از بدن حشره خارج شوند و وارد محيط آبي شوند.
ديويد بيرون David Bironو همكارانش از موسسه تحقيقات درباره رشد و نمو در مونت پليه در فرانسه در گزارشي كه در ارگان انجمن سلطنتي علوم در انگلستان به چاپ رساندهاند توضيح دادهاند كه با مطالعه در نحوه عمل اين كرمها به راز آنها پيبردهاند.
اين كرمها در هنگامي كه قصد خروج از بدن ميزبان را دارند پروتئيني توليد ميكنند كه مشابه برخي از پروتئينهايي است كه در سيستم عصبي حشره نقش پيام برندههاي عصبي را بازي ميكند.
اين پروتئينها نحوه واكنش حشره را در برابر ميدان جاذبه تنظيم ميكنند.
به اين ترتيب كرم ميهمان با دستكاري در سيستم عصبي ميزبان و از كار انداختن مكانيزم حفظ تعادل آن در برابر جاذبه، حشره را به سقوط در آب وادار ميسازد.
نظرات شما عزیزان: